Betaalbare Backpack rugzakken en Daypacks

Bent je op zoek naar een backpack? Op deze pagina vind je alle backpacks uit ons assortiment. Of je nu op zoek bent naar een groter of kleiner model, een rugzak met daypack of bijvoorbeeld een flightbag om je backpack veilig in te transporteren, je vindt al het aanbod in deze rubriek. Ook vindt je hieronder verdere nuttige informatie en tips.

Een backpack is een functionele rugtas met meerdere technische specificaties. Het doel is om zo veel mogelijk te kunnen vervoeren op een overzichtelijke en veilige manier en de rugzak alsnog comfortabel te kunnen dragen. De backpack wordt optimaal benut wanneer je de volledige ruglengte gebruikt. Dit bepaald uiteindelijk hoe groot de rugzak mag zijn die je koopt. Afhankelijk van de grootte hebben backpacks vaak ook borst- en of heupbanden, grotere modellen hebben vaak wat bredere heup en schouderbanden. Zo wordt voorkomen dat de tas heel erg aan de schouders gaat hangen waardoor je rugproblemen zou kunnen krijgen. Daarnaast hebben backpacks vaak veel handige vakken zodat je de rugzak overzichtelijk kunt indelen en tijdens je avontuurlijke reis de voorwerpen die je veel gebruikt binnen handbereik hebt. 

Bent je er nog niet zeker van bent wat voor backpack je nodig hebt of welke accessoires je eventueel nodig zal hebben voor je reis? Lees deze pagina dan even verder door, hier hebben wij alle informatie voor je op een rijtje gezet.

Wat voor backpack heb ik nodig?

Er zijn backpack rugzakken met verschillende soorten functies en maten. Afhankelijk van het doeleinde van het gebruik ervan, kunt je kiezen welke rugzak voor jou het meest geschikt is. Voor extra draagcomfort kunt je letten op backpacks met brede heupbanden, een verstevigd rugpand en een in hoogte verstelbare borstband. 

Het maximale formaat van de rugzak is grotendeels afhankelijk van je lengte en van wat je mee moet/wilt nemen, maar doorgaans is onderstaande een goede suggestie om je aan te houden voor een gemiddeld persoon.

Voor een reis van 1-2 weken adviseren wij te kijken naar een backpack met een inhoud tussen de 45 en 65 liter.
Voor een reis van 3 weken of langer adviseren wij rekening te houden met een benodigde inhoud van 65 liter en groter.
Als je kleiner bent dan 175 dan adviseren we om niet groter te gaan dan 70 liter, omdat de backpack dan boven je hoofd uit zal komen.

Een Flightbag? Is dat nodig?

Als je de backpack incheckt als bagage voor een bus-, trein- of vliegreis is het raadzaam deze ter bescherming is een zogeheten flightbag te stoppen. Dit is meestal een lichte zak, iets groter dan de backpack zodat de rugzak er makkelijk in past. De gehele backpack wordt op deze manier beschermd tegen vuil, vocht en scheuren, tevens kan niemand onopgemerkt iets uit je backpack halen of iets in de backpack doen. Een flightbag is doorgaans verpakt in een klein, compact lichtgewicht pakketje dus zal niet voor overtollig gewicht of bagageruimte zorgen.
Er zijn ook stevigere flightbags te koop, een voordeel is dat deze steviger zijn en beter afgesloten kunnen worden en zo nog meer bescherming bieden doordat deze minder snel zal scheuren. Echter is een nadeel van een stevige flightbag dat deze meestal meer dan 800 gram weegt en niet zo compact opgevouwen kan worden, waardoor je extra gewicht en bagage hebt om mee te dragen. We raden dan ook alleen een zware stevige flightbag aan als je de flight bag niet mee hoeft te nemen gedurende de rondreis.

Bespaar ruimte met een vacuümzak

Tijdens je trektocht wil je natuurlijk zoveel mogelijk spullen mee kunnen nemen, iedere vorm van ruimtebesparing is daarom natuurlijk erg welkom. Vacuümzakken bieden daar een goede oplossing voor. Hiermee kunt u tot wel 70% ruimte besparen, vooral bij dikkere kleding of bijvoorbeeld een deken of slaapzak. Een bijkomend voordeel van het gebruik van het gebruik van vacuümzakken is dat je met het verpakken van je spullen in vacuümzakken alles ook meteen goed schoon en droog blijft. Als je kleine vacuümzakken gebruikt kan je bijvoorbeeld meerdere kleine pakketjes kleding maken, steeds voor een aantal dagen.

Over het algemeen worden door backpackers de Roll-Up Vacuumzakken het meest gebruikt. We verkopen een handig pakket met 10 roll-up vacuumzakken dit Pro pakket is ook te bestellen bij OutdoorStunter. De Roll-up vacuümzakken zijn zonder ventiel en je kunt deze zakken vacuum krijgen door de lucht eruit te persen door de zak op te rollen. Doorgaans zal de zakken wel iets minder vacuüm te krijgen zijn dan de vacuümzakken met ventiel, die je met een stofzuiger of vacuümpomp vacuümeerd. 

We verkopen ook kleine vacuümzakken van bijvoorbeeld een vacuumzak 45x70 cm of een vacuumzak 60x70 cm die met een vacuümpomp vacuüm gezogen kunnen worden. Vaak zijn deze kleinere zakken het beste geschikt voor in de backpack. Voordat je op reis gaat kan je de zakken vacuumeren met een stofzuiger en tijdens de reis kunt u de zakken opnieuw vacuüm maken door middel van een bijbehorende vacuümpomp. We hebben een speciaal travel vacuumzakken pakket samen gesteld van 10 kleine vacuümzakken samen met de vacuümpomp. 

Overige handige accessoires

Wanneer je een backpackreis gaat maken kan het een Daypack handig zijn. Dit is een lichte, kleinere rugtas waarmee u tussendoor met lichtere bagage kunt reizen. Sommige modellen backpacks hebben een afritsbare daypack. Deze gebruikt u voor bijvoorbeeld wandeltochten, bergbeklimmingen of een korte trekking.
Zoals eerder gezegd is een Flightbag onmisbaar wanneer je de backpack incheckt als ruimbagage. Daarnaast kan een Regenhoes voor je backpack goed zijn om mee te nemen om de rugtas te beschermen tegen regen. Bij veel backpacks wordt al een regenhoes meegeleverd, deze zit dan onderin opgeborgen.

Andere soorten rugzakken

Is een backpack toch niet helemaal waar je naar op zoek bent? We hebben ook voldoende andere soorten rugzakken. Bijvoorbeeld een die meer geschikt is voor dagelijks gebruikt en waar bijvoorbeeld ook een laptop in mee kan. Ook zijn er rugtassen met een trolleysysteem. Hier is dan een trekstang in ingebouwd en de tas beschikt over wieltjes. Zo kan de tas zowel op de rug gedragen worden als worden meegetrokken als een trolleykoffer. Dit kan handig zijn wanneer de tas (soms) zwaar beladen is.

Waar je ook naar op zoek bent of voor welk doeleinde je de tas nodig hebt, voor een geschikt tas kan je bij ons terecht. Mocht je hulp nodig hebben bij het vinden van een geschikt backpack of andere type rugzak dan horen wij het graag.

Lees meer

Aanbieding

Abbey Backpack Rugzak Summit-55 Liter Grijs 73X33X24cm

Deze Abbey Backpack Grijs sluit je af met ritsen, mbv slotjes is hij verder af te sluiten. De backpack rugzak heeft een inhoud van 55 Liter en weegt 1500 gram.

Aanbieding

R-Way Backpack Rugzak Grijs 75 Liter 77X36X27cm

Deze R-Way Backpack Rugzak Grijs importeren we zelf, zo bieden we topkwaliteit voor een scherpe prijs! De Backpack heeft een inhoud van 75 Liter en weegt 1900 gram

Aanbieding

R-Way Backpack Rugtas Blauw 75 Liter 76X36X27

Deze Backpack aanbieding Rugzak Blauw importeren we zelf, zo bieden we topkwaliteit voor een scherpe prijs! De Backpack heeft een inhoud van 75 Liter en weegt 1900 gram

Aanbieding

Ferrino Front Loader Backpack Chilkoot 75L Blauw 85x46x32 cm

Deze handige Front Loader backpack van Ferrino heeft een groot voorvak en handige zijvakken. De Backpack Rugzak Chilkoot heeft een inhoud van 75 Liter en is 85x46x32 cm groot.

119,90 99,90

Ferrino Front Loader Backpack Chilkoot 90L Blauw 88x48x35 cm

Deze handige backpack van Ferrino heeft een groot voorvak en handige zijvakken. De Backpack Rugzak Chilkoot heeft een inhoud van 90 Liter en is 88x48x35 cm groot.

Aanbieding

Trespass Front Loader Backpack Scope 65L 64X32X36

Deze Trespass Scope Big Top Backpack met daypack heeft een totale inhoud van 65 liter en weegt 2100 gram. De backpack kan open worden geritst zodat je deze overzichtelijk kunt indelen.

119,95 89,95

Active Leisure Backpack Mountain Guide 70L Zwart 75X37X25cm

Deze Mountain Guide 70 Backpack van Active Leisure is lekker lichtgewicht en comfortabel. Heeft een inhoud van 70 Liter en weegt 1900 gram

Active Leisure Backpack Mountain Guide 55L Zwart 70X35X23cm

Deze Mountain Guide 55 Backpack van Active Leisure is lekker licht en comfortabel, heeft een inhoud van 55 Liter en weegt 1800 gram.

Active Leisure Backpack Mountain Guide 45L Paars 60X35X23cm (Dames)

Deze dames Backpack van Active Leisure is lekker licht en comfortabel! De Backpack heeft een inhoud van 45 Liter en weegt 1600 gram

Aanbieding

Travel Safe Flightbag Voor Backpack Zwart 100X45X25cm

Met deze Travelsafe Flightback beschermt u uw backpack tegen beschadigingen en gelegenheidsdieven. De flightback weegt 142 gram en is maximaal 100x45x25cm

Aanbieding

Travel Safe Flightbag Voor Backpack Geel 100X45X25cm

Met deze Travelsafe Flightbag beschermt u uw backpack tegen beschadigingen en gelegenheidsdieven. De flightback weegt 142 gram en is maximaal 100x45x25cm

Aanbieding

Travel Safe Flightbag Voor Backpack Oranje 100X45X25cm

Met deze Travelsafe Flightbag beschermt u uw backpack tegen beschadigingen en gelegenheidsdieven. De flightback weegt 142 gram en is maximaal 100x45x25cm

Active Leisure Flightbag Tas Zwart tot 110 Liter 35X35X90cm

Met deze Stevige Flightback beschermt u uw backpack tegen beschadigingen en gelegenheidsdieven. De flightback weegt 850 gram en is maximaal 90x35x35cm

Travel Safe Tsa Sleutelslot

Met dit Travelsafe TSA slotje sluit u uw koffer of tas eenvoudig en goed af.Het slot is geschikt voor reizen naar de USA

Aanbieding

Abbey Summit Rugzak 30 Liter Zwart 50X35X20cm

Deze Abbey Summit 30L Daypack Rugzak met airflow is de ideale rugzak om een dag mee rond te trekken, de rugtas wordt geleverd met een regenhoes*, die onderin de backpack zit opgeborgen.

Aanbieding

Avento Daypack Rugzak 15 Liter Geel 50X30X15 met Regenhoes *B-keuze

Deze Avento Daypack Rugzak Geel 15L met airflow is de ideale rugzak om een dag mee rond te trekken, lopend of op de fiets. De rugtas wordt geleverd met een regenhoes, die onderin de backpack zit opgeborgen.

Dutch Mountains Regenhoes 15 tot 40 Liter max.55X35X20cm

Deze ultra-lichte en universele regenhoes van het Nederlandse topmerk Dutch Mountains past op vrijwel iedere rugzak tot 40 liter (maximaal 55x35x20cm).

Aanbieding

Enrico Benetti Barcelona Laptop Rugzak 17 inch 55x35x23 cm Rood 40L

Deze grote Enrico Benetti Barcelona rugzak is maar liefst 55x35x23 cm groot en heeft inhoud van 40 liter. De rugtas heeft binnenin een ruim vak met een apart compartiment voor een 17 inch laptop. De backpack beschikt ook over diverse kleinere opbergvakken

Enrico Benetti Barcelona Laptop Rugzak 17 inch 55x35x23 cm Blauw 40L

Deze grote Enrico Benetti Barcelona rugzak is maar liefst 55x35x23 cm groot en heeft inhoud van 40 liter. De rugtas heeft binnenin een ruim vak met een apart compartiment voor een 17 inch laptop. De backpack beschikt ook over diverse kleinere opbergvakken

Enrico Benetti Barcelona Laptop Rugzak 17 inch 55x35x23 cm Donkerblauw 40L

Deze grote Enrico Benetti Barcelona rugzak is maar liefst 55x35x23 cm groot en heeft inhoud van 40 liter. De rugtas heeft binnenin een ruim vak met een apart compartiment voor een 17 inch laptop. De backpack beschikt ook over diverse kleinere opbergvakken

Enrico Benetti Barcelona Laptop Rugzak 17 inch 55x35x23 cm Grijs 40L

Deze grote Enrico Benetti Barcelona rugzak is maar liefst 55x35x23 cm groot en heeft inhoud van 40 liter. De rugtas heeft binnenin een ruim vak met een apart compartiment voor een 17 inch laptop. De backpack beschikt ook over diverse kleinere opbergvakken

Aanbieding

Enrico Benetti Cornell Rugzak Met Laptop Vak 30 Liter

Deze Enrico Benetti Cornell rugtas is een stevige en praktische laptop rugzak met waterafstotende coating.

Active Sport Rugzak Zwart/Grijs 35L 55X34X20cm

Deze scherpgeprijsde Rugzak Zwart/grijs is voorzien van 3 smalle opbergvakken, de rugtas heeft een inhoud van 35 Liter en weegt 800 gram.

Aanbieding

Sea To Summit Ultra-Sil Daypack Groen

Deze Sea to Summit Ultra-Sil Daypack Groen is een supercompacte, sterke, lichtgewicht rugzak die in opgevouwen toestand aan uw sleutelbos past.
Producten loading...
Toon volgende 24 producten...

Goedkope koffers of trolleys voor de beste prijs!

Wij worden door klanten beoordeeld met een 9,3 van 10 gebaseerd op 4121 reviews.
We willen graag cookies plaatsen, gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Bekijk ons Privacy Statement voor meer informatie »