Menu
EUR

Wat is Okoban?

Meer informatie over Okoban
Okoban is een internationaal lost&found systeem voor consumenten en bedrijven. Okoban is onder andere verbonden met WorldTracer. Dit is het traceersysteem van de luchtvaartindustrie dat door meer dan 400 luchtvaartmaatschappijen op meer dan 2800 luchthavens wordt gebruikt. Okoban is een Zwitsers bedrijf.

Waarvoor dient Okoban?
Jaarlijks raken duizenden koffers en tassen zoek die ook weer worden teruggevonden zonder dat duidelijk is wie de eigenaar is. Er is dus dringend behoefte aan een zoeksysteem, zodat de koffers en tassen die tijdens vlieg-, trein- en busreizen zoekraken en later ergens gevonden worden, weer terugbezorgd kunnen worden bij hun rechtmatige eigenaar. Om dit probleem op te lossen is Okoban bedacht.

Wat is een Okoban code of label?
Nieuwe producten kunnen standaard voorzien zijn van een Okoban label, dit is vaak een metalen plaatje dat vastgenageld zit aan het product. Op dit plaatje staat een unieke code, een zogenaamde UID (Unique Identification Code). Het product kan onder deze UID code gratis geregistreerd worden bij Okoban. 

Hoe werkt Okoban?
Als u een product met daarop een UID Okoban code koopt, dan hoeft u alleen nog maar bij Okoban aan te geven dat u de eigenaar bent van dit product. Mocht u het product na registratie kwijtraken, dan kan de eerlijke vinder bij Okoban aangeven dat het product gevonden is. U krijgt als eigenaar dan bericht dat uw product gevonden is. Via de volgende link kunt u uw Okoban product registeren. Heeft u een product met Okoban label gevonden, klik dan op de voorgaande link.

Welke producten zijn uitgerust met Okoban label?
Op dit moment focust Okoban zich op de reisbranche. Daarom zijn het voornamelijk reisgerelateerde producten die zijn uitgerust met een Okoban label. De Nederlandse importeur van het merk CarryOn voorziet momenteel veel nieuwe modellen koffers met een Okoban UID code. Voor een overzicht van alle Koffers met Okoban UID code klikt u op de voorgaande link.  

Heeft u verder nog vragen over Okoban, kijk dan bij de veelgestelde Okoban vragen 

Bankoverschrijving PayPal
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €35,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
We willen graag cookies plaatsen, gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Bekijk ons Privacy Statement voor meer informatie »