Kofferstunter | Goedkope koffers, altijd de beste prijs!

Kofferstunter | Goedkope koffers, altijd de beste prijs! 9.4 van 10 gebaseerd op 4754 reviews.

Top 10 BagageTips

1. Gaat u met zijn tweeën met het vliegtuig op vakantie, verdeel dan de bagage.
Uit voorzorg is het slim om altijd als u met het vliegtuig reist alle bagage te verdelen. Mocht uw reiskoffer zoek raken dan heeft u in ieder geval de helft van de kleren of medicijnen nog.

2. Krijgt u uw koffer beschadigd terug van de transportband op het vliegveld meldt dit dan direct!
Indien uw koffer beschadigd van de band komt, is het verstandig direct met uw koffer naar de servicebalie op de luchthaven te gaan. Deze schade wordt namelijk vrijwel altijd vergoed door uw luchtvaartmaatschappij. Mocht u er niet aan gedacht hebben om dit te doen, dan heeft u nog kans dat uw reisverzekering de schade vergoedt. Graag ontvangen wij er altijd bericht van u als uw koffer beschadigd is, vaak kunnen wij u buiten de garantietermijn helpen aan nieuwe losse onderdelen.

3. Gaat u met de auto op vakantie, neem dan reistassen met wieltjes in plaats van reiskoffers!
Het voordeel van een wieltas ten opzichte van een koffer is dat u de reistas kunt indrukken in de juiste vorm, waardoor u wat makkelijker meerdere tassen kunt stapelen achter in de auto. Deze trolley reistassen zijn in verschillende maten te verkrijgen. Kijkt u vooral goed naar de afmetingen van de wieltas, zodat u optimaal gebruik kunt maken van de ruimte in uw auto. U kunt de meeste tassen ook gebruiken wanneer u gaat vliegen! Reistassen kopen

4. Label al uw bagage voor u op vakantie gaat zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant.
Mocht uw bagage toch zoek raken op het vliegveld? Dan is het handig als u van te voren de gegevens van uw bestemming duidelijk op ieder stuk bagage heeft aangebracht (ook handbagage). Denk eraan om ook aan de binnenkant van uw koffer of tas een label stoppen; mocht het label losraken dan zal de bagageafhandeling de koffer openmaken op zoek naar uw gegevens. Zo bent u er zeker van dat een eerlijke vinder u altijd kan bereiken! Om veiligheidsredenen is het niet handig om uw huisadres op de buitenkant uw bagage aan te brengen (er zijn verhalen bekend dat criminelen op het vliegveld adressen verzamelen van huizen die mogelijk onbeheerd zijn achtergebleven). AANVULLENDE TIP: stop de adresgegevens anders binnenstebuiten in de labelhouder en/of schrijf alleen uw telefoonnummer op het label. Kofferlabels kopen

5. Gebruik vacuümzakken voor kleding waar veel lucht in zit én voor uw gebruikte kleding.
Door deze vacuümzakken kunt u tot 70% meer bagage kwijt in uw koffer! Ook vacuümzakken voor op reis zijn verkrijgbaar in onze winkel. 

6. Zorg dat u weet hoeveel kilo u mee mag nemen in het vliegtuig en gebruik een kofferweger zodat u niet te veel bagage meeneemt.
Bijna alle maatschappijen hanteren een maximaal aantal kilo’s. Dit ligt meestal tussen de 20 en 30 kilo per persoon (staat aan de achterkant van uw ticket, of op de website van uw maatschappij). Per kilo teveel betaalt u een boete, dit kan zomaar oplopen tot 20 euro per kilo! Een digitale reiskofferweger geeft u zekerheid en helpt u om niet teveel mee te nemen. De kofferweger is zo klein dat u hem makkelijk mee kunt nemen. Zo komt u op de terugreis niet voor verassingen te staan. Op de pagina maximale handbagage afmetingen vindt u een overzicht van de maximale handbagage afmetingen en gewichten van de meeste maatschappijen.

7. Stop kleine zware dingen in uw handtas, of koop het op uw bestemming: zo kunt u meer volume meenemen in uw koffer!
Omdat u maar een bepaald aantal kilo's mee mag nemen, is het handig om boeken of telefoonladers in de handbagage te stoppen. Als u op uw bestemming shampoo, zeep en andere verzorgingsproducten koopt, scheelt dit een hoop gewicht en het kan ook leuk zijn, omdat u zo weer nieuwe dingen tegenkomt. Ook kunt u een reisverpakking zeep kopen. Op deze manier kan er al snel een paar kilo extra kleding mee in het vliegtuig. Let wel op dat u het maximale gewicht voor handbagage nu niet overschrijdt.

8. Zorg dat u weet wat de maximale afmetingen zijn van bagage en de handbagage.
De maximale toegestane afmetingen van de reiskoffers of reistassen verschillen per maatschappij. Zo kan het gebeuren dat u de handbagage als bagage moet inchecken, of dat u een te grote koffer niet eens kunt inchecken zonder extra kosten. Kijk op de volgende pagina voor meer informatie over handbagage maten en gewicht.

9. Neem oude kleding of handdoeken mee en laat die achter voor meer ruimte op de terugreis!
Door oude kleding zoals t-shirts en slips of versleten handdoeken mee te nemen die u anders in de kringloopzak zou stoppen, kunt u de locale bevolking wellicht helpen, maar bovenal heeft u extra ruimte in de koffer voor de terugreis. De oude kleding stopt u nadat u het op vakantie heeft gedragen in een kledingbak op uw vakantie bestemming. U komt dan thuis met minder vuile kleding en heeft meer ruimte in de koffer om souvenirs of nieuwe kleding mee te nemen vanaf uw vakantiebestemming! 

10. Maak u niet te druk!
De gouden tip: maak u niet te druk en geniet van het feit dat u op vakantie kunt gaan! U gaat op vakantie en moet aan veel dingen denken en dat brengt voor veel mensen de nodige stress met zich mee. Bent u straks toch iets vergeten, koop het op uw bestemming of zie het als een leermoment, maar laat u er niet door leiden!

Heeft u ook een tip die nog niet in deze lijst staat?
Deze lijst wordt steeds bijgewerkt dankzij nieuwe tips van bezoekers van onze website. Bent u net op vakantie met de auto of het vliegtuig en heeft u tijdens uw reiservaring nieuwe handigheidjes bedacht, dan horen wij dit graag. Wordt uw inzending geplaatst dan ontvangt u een cadeaubon ter waarde van €10,-, Deze is vrij te besteden in onze webwinkels Kofferstunter.nl of Vacuumzakkenspecialist.nl 

Heeft u nog tips, hoe eenvoudig dan ook, e-mail deze naar: klantenservice@koperonline.nl o.v.v. "Top 10 Bagage Tip"

Via de volgende link vindt u een overzicht van alle Reiskoffers die wij verkopen 

We willen graag cookies plaatsen, gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Bekijk ons Privacy Statement voor meer informatie »